Få styr på hvem, du lukker ind

25.04.2019 - Af Henrik Engqvist

Hvis du vil sove trygt om natten, med viden om, at du har gjort, hvad der er muligt for at sikre dit netværk, skal du på en rejse igennem en række forskellige sikkerhedsløsninger, der hver især tager hånd om deres del af sikkerheden.

Her er nogle af de spørgsmål du burde stille dig selv, når du evaluerer om jeres netværk er sikret bedst muligt:

Hvem har adgang til management af netværket?
En af forudsætningerne for at køre et sikkert… og velfungerende netværk er at det bliver monitoreret for performance og incidents, en anden at netværket er korrekt sat op og konfigureret til bedst udnyttelse af ressourcer, samt ikke mindst at der er helt styr på hvilke enheder og porte der findes i netværket, og kriterierne for at være på netværket som bruger. Alt sammen noget som styres gennem management af netværket. Har du 100% kontrol over, hvem der har adgang til management og deres password-politik?

Er dine data sikre under transporten på netværket?
Når I sender følsomme data ud over netværket, uanset om det er på LAN eller WAN gælder det om at sikre disse data, som var det rede penge I ville sende med bussen. Dels er der jo nogen i den anden ende, der skal bruge data som en del af jeres forretning, og dels indeholder data måske forretningskritiske informationer eller personfølsomme data. Er dit netværk segmenteret og trafikken krypteret end-to-end?

Netværket er livsnerven i vores digitale verden, men er du tilstrækkelig sikret?
Døgnet rundt prøver cyberkriminelle fra hele verden at få adgang til dit netværk. Hvis det lykkes, kan det få katastrofale konsekvenser for forretningen. Derfor er en next generation firewall med sandboxing og andre sikkerhedsløsninger mere relevante end nogensinde. Er din løsning up to date i forhold til de aktuelle avancerede trusler?

Få ekstern hjælp til en netværkssikkerhedsanalyse
Det kan være en uoverskuelig opgave at skabe det fulde overblik, og netop derfor kan det være en god ide at få eksterne specialister til at hjælpe med denne opgave. En netværkssikkerhedsanalyse omhandler en gennemgang af jeres sikkerheds-design principper, jeres trafik flow og jeres netværks- og sikkerhedsløsninger. Det vil hjælpe jer med at beslutte hvilke skridt der er nødvendige at tage, for at forberede jeres selskab og jeres netværk på det aktuelle trusselsbillede og kravene til den nære fremtid.

Hvordan kommer du i gang?
Hvis du gerne vil vide mere om netværkssikkerhed, og hvordan du kommer i gang, så tag endelig fat i mig eller min kollega John Clayton.

X

Tak for din tilmelding

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Tilbage til topppen