Styr på IT-sikkerheden i produktionsnetværket

06.11.2014 - Af Lars Kristian Jensen

På grund af forskellige aktuelle sager er IT-sikkerhed i produktionsnetværk tydeligvis ved at komme på agendaen rundt omkring i distributions- og produktionsvirksomhederne. Vi har i mange år talt til virksomhederne om vigtigheden af ikke kun at sikre den traditionelle IT, men også virksomhedens OT og SCADA-miljøer. Det har mange steder været et nedprioriteret område. Så længe produktionen kører har mange virksomheder tendens til at glemme IT-sikkerhedsaspekterne.

IT-sikkerhed: I oktober måned deltog Ezenta på to konferencer: DAu - IT trends i regulerede industrier og IBC – Oprustning af kritisk infrastruktur. På begge konferencer udfordrede vi de besøgendes aktuelle IT-sikkerhedssituation i deres produktionsnetværk.

”På grund af forskellige aktuelle sager er IT-sikkerhed i produktionsnetværk tydeligvis ved at komme på agendaen rundt omkring i distributions- og produktionsvirksomhederne.

 

Vi har i mange år talt til virksomhederne om vigtigheden af ikke kun at sikre den traditionelle IT, men også virksomhedens OT og SCADA-miljøer. Det har mange steder været et nedprioriteret område. Så længe produktionen kører har mange virksomheder tendens til at glemme IT-sikkerhedsaspekterne.

Men i takt med at cyber-kriminelle og fremmede magter ser en fordel ved at få kontrol over produktionsnetværk, stiger behovet for en målrettet IT-sikkerhedsindsats, som man kender det fra den administrative IT.

Den avancerede virus Stuxnet er et eksempel på, at et kørende produktionsanlæg ikke længere er et pejlemærke for, om sikkerheden er blevet kompromitteret," fortæller Søren Egede Knudsen, som deltog på begge messer for Ezenta.

 

Vindere af konkurrence

På begge konferencer udloddede vi et GoPro-kamera under konkurrencen ”Er I forberedte på cyber-angreb?”

 

Vinderne blev:

Gert Hally, Amager Ressourcecenter

Finn Asmussen, HOFOR

 

Vinderne har fået direkte besked.

 

Kontakt os omkring IT-sikkerhed i produktionsnetværket

Kontakt Ezenta på +45 70 20 12 60 eller på info@ezenta.com, hvis I har spørgsmål til IT-sikkerheden i jeres virksomheds produktionsnetværk.

 

I kan også booke et besøg af en af vores dygtige konsulenter, der kan teste jeres netværk for eventuelle sårbarheder, inden uheldet sker.

X

Tak for din tilmelding

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Tilbage til topppen