Vi er blevet mere mobile

15.05.2019 - Af Poul Erik Overgaard

Medarbejdere er blevet langt mere mobile end tidligere, og de fleste har fortrolige firmadata på deres smartphones og andre enheder. Særligt på mobile enheder er linjerne mellem privatlivet og arbejdspladsen slørede.

Der skal dog ikke herske tvivl om, at mobile enheder er en potentiel bagdør til virksomhedens netværk. Denne bagdør gør cyberkriminelle i stand til at stjæle værdifulde informationer eller følge med i, hvad medarbejderne foretager sig. Cyberkriminelle kan blandt andet komme ind på mobile enheder via ondsindede apps, åbne Wi-Fi-netværk, sårbarheder i operativsystemerne eller ved at sende ondsindede links i SMS-beskeder. Alligevel er der mange virksomheder, som ikke prioriterer sikkerheden tilstrækkeligt på dette område.

For at sikre de mobile enheder bedst muligt er det vigtigt at lede efter en løsning, som beskytter i flere lag. Den skal beskytte mod apps med malware, man-in-the-middleangreb via Wi-Fi, farlige links via SMS, ukendte sårbarheder og kendte sårbarheder i operativsystemet. En god løsning sætter en inficeret enhed i karantæne og udelukker den fra netværket så længe den registrerer en trussel. Check Points mobilløsning er den eneste på markedet, som beskytter på alle områderne. Desuden kan it-sikkerhedsmedarbejdere få overblik over de mobile trusler, fordi løsningen sender data til dem. De kan derfor følge med i sikkerhedshændelser i realtid og træde ind med det samme, hvis det skulle være nødvendigt. Og de kan se, hvor mange mobile trusler, virksomheden står over for, samt hvilke trusler, der dominerer trusselsbilledet. Det giver selvfølgelig et overblik over truslerne mod virksomheden, som den kan bruge til at tage de nødvendige forholdsregler – såsom tilpasning af it-sikkerhedspolitikker – for at beskytte virksomhedens værdifulde data.

Når en medarbejder bruger en enhed til både private og professionelle aktiviteter, er det en god ide at finde en løsning, som adskiller forretningsinformationer fra personlige informationer ved at kryptere data, så de kun når frem til autoriserede brugere. Desuden skal man kunne slette enheden fra centralt hold, hvis den bliver væk eller bliver stjålet, og sørge for, at kun sikre enheder kan få adgang til informationerne. Medarbejderne kan således få fjernadgang til e-mail, kalender, dokumenter eller tjenester, selvom de ikke befinder sig i virksomhedens netværk, hvilket gør dem i stand til at arbejde fra enheden hvor som helst og helt ubekymrede. Samtidig kan ledelse og it-sikkerhedsansatte få ro i sindet, fordi informationerne forbliver beskyttede både i virksomhedens netværk og udenfor.

Mobilsikkerhed
Hvis du gerne vil vide mere om, hvordan du sikrer jeres mobile enheder bedst muligt, så tag gerne fat i mig eller en af mine kolleger.

Mobil

Få en mobilsikkerhedsgennemgang.

En sikker cloud-løsning

Det er vigtigt at vælge sin cloud-leverandør med omhu, og kende til medarbejdernes brug af cloud-løsninger, så man kan sørge for sikker adgang.

X

Tak for din tilmelding

Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev!

Tilbage til topppen