Cloud-sikkerhed

Cloud-sikkerhed

Sikkerhed for jeres data i skyen

Hvad er cloud-sikkerhed?
Clouden, skyen eller ekstern datacenter. Det er blevet almindeligt for virksomheder at outsource eller udlicitere ansvaret for servere og hardware. Så ligger virksomhedens data i skyen eller i clouden – som man populært siger. At skifte til cloud computing betyder i alt enkelthed, at virksomheden ikke længere behøver bekymre sig om at etablere serverrum, have ressourcer til rådighed til at vedligeholde diverse programmer og systemer.
 
Med det betyder ikke, at der ikke længere skal oprettes serverrum, installeres switches og trækkes læssevis af kabler. Det betyder bare, at nu ligger data, systemer og applikationer på en anden fysisk server. Også selv om man med et lidt misvisende billede, siger at de ligger i skyen eller i clouden. Serverne står bare ikke længere fysisk hos virksomheden. De står nu i et såkaldt datacenter – et kæmpe serverrum, hvor utallige virksomheder har deres data og systemer hosted. Og det er der et stigende antal virksomheder, der kan se en fordel ved. Det frigiver tid og kræfter til at drive forretningen.
 
Men det ændrer ikke ved, at virksomhederne stadig skal sikre sig, at de ting, data og informationer, de sender til clouden, skal sikres. Der skal være fuld cloud-sikkerhed.

Hvordan får vi sikkerhed i clouden?
Men er der ikke automatisk IT-sikkerhed, når vi lægger data op i skyen? Svaret er et rungende nej. For selv om forretningskritiske eller personfølsomme data ligger i clouden, hos et hosting-selskab, som synes sikkert, er der stadig meget, der kan gå galt ved indbrud, nedbrud eller andre brud på sikkerheden. Og data er ikke automatisk sikret selvom det ligger på en server. Man skal derfor som virksomhed, tænke sig godt om, før man vælger cloud-udbyder.
 
Noget af det vigtigste er en solid IT-sikkerhed. Men samtidig er det nødvendigt at tænke både sikkerhed og privatlivsbeskyttelse ind fra starten af den løsning, man vælger. Man skal ganske enkelt lave forebyggende sikkerhed.

Rådgivning om cloud-sikkerhed
Ezenta har lang erfaring med cloud-sikkerhed og cloud-computing og vores IT-specialister kan giver jer et godt overblik over hvilke muligheder I har for at få den bedste cloud-sikkerhed for virksomhedens data og forretningskritiske informationer.
 
Ezenta har blandt andet implementeret en cloud-løsning hos GlobalConnect. Løsningen er baseret på Crossbeams hardwareplatform og Check Points sikkerhedssoftware og det giver store og mellemstore virksomheder og organisationer branchens mest skalerbare, sikre og pålidelige næste-generations cloud-løsning.
 
GlobalConnect garanterer, at danske kunders data aldrig forlader Danmark, og at data opbevares i en privat sky i fuldstændigt adskilte virtualiserede miljøer. Skal vi også hjælpe jer med cloud-sikkerhed?

Kontakt Ezenta om cloud-sikkerhed
Kontakt Ezenta i dag for at få mere information om, hvordan I kan skabe sikkerhed om jeres data samtidig med, at I udliciterer jeres datacenter. For det kan godt lade sig gøre. Det kræver bare omtanke, viden og erfaring – og det har Ezenta.
 
Ring til os i dag på +45 70 20 12 60 eller skriv på info@ezenta.com