Firewall

Firewall

Beskytter dine vigtige data

Hvad er en firewall?
En firewall er et stykke software, hvis primære funktion er at kontrollere – tillade eller afvise – de programmer, der skal have adgang til en virksomheds netværk eller hvilke af virksomhedens programmer, der skal have adgang til offentlige netværk. Baseret på et regelsæt defineret af firewall administratoren. En firewall er med andre ord essentiel for netværkssikkerheden.
 
En firewall er grundlæggende i en virksomheds IT-sikkerhed og hos Ezenta sætter vores højt specialiserede konsulenter en ære i at sætte den firewall-løsning sammen, som passer præcis til din virksomhed. Så I kan passe jeres forretning og slippe for bekymringer om virus og nedetid.
 
En firewall kan ikke stå alene
En firewall er et solidt fundament i en virksomheds netværkssikkerhed, men den kan ikke stå alene, da trusselsbilledet konstant ændrer, udvikler og flytter sig. Specielt sociale medier, som f.eks. Facebook, har indført SSL kryptering på den data transmission, der sker mellem brugere og deres systemer. Dette er gjort for, at sikre følsomme data som f.eks. brugernavne og passwords. Men en af de udfordringer det giver virksomheder er, at data nu kan flyttes ind og ud af virksomheden uden kontrol af indhold, da det er krypteret.
 
Her har man behov for en funktionalitet, der på sikker vis kan tjekke indholdet for eventuelle trusler og stadig sørge for integriteten af de data, der sendes krypteret. SSL/TLS Inspection i Check Point Security Gateway er en løsning på dette problem og et udmærket eksempel på hvorfor en firewall ikke er nok i sig selv. Check Point benytter også termen Security Gateway i stedet for blot firewall, da en Security Gateway kan have væsentlig mere funktionalitet.
 
Hvordan beskytter firewalls
Trafikken kontrolleres med teknikken ”Stateful Inspection”, hvor information fra netværkslaget og op til applikationslaget benyttes til at analysere og kontrollere data og dermed give et højere niveau af sikkerhed i forhold til pakke-filtre.
 
Med en Stateful firewall er der kun behov for at definere hvilken kommunikation, der ønskes. Retursvar og signalering håndteres af denne teknologi på tværs af protokoller. Ved implementering af denne type firewall opnås en markant højere sikkerhed på netværket.
 
Teknologien ”Stateful Inspection” er opfundet og patenteret af Check Point og er en de facto standard i netværkssikkerhedsprodukter.
 
Kontakt Ezenta for mere information om firewalls
Kontakt Ezentas IT-specialister for et tjek af din IT-sikkerhed – inden I får ubudne gæster.
 
Ring på +45 70 20 12 60 eller skriv til info@ezenta.com for et uforpligtende møde om jeres IT-sikkerhed.