Kryptering af data

Kryptering af data

Bevar følsomme data i virksomheden

Kryptering
Alle danske virksomheder og organisationer er i dag digitaliseret og derfor bør kryptering også et sikkerhedsspørgsmål, I skal tage stilling til. Langt de fleste benytter e-mails som den primære kommunikationsform. Og det er alle typer af medarbejdere, som sender e-mails – og vel at mærke e-mails med meget forskelligt indhold. Forretningshemmeligheder, personfølsomme data omfattet af persondataloven, eller andre typer af fortrolige informationer. Men krypterer I jeres e-mails?
 
Krypterer I fortrolige e-mails?
En af de største trusler i dag, er de målrettede angreb og tyveri af data, som foregår hver dag. Ifølge researchere arbejder cyber-kriminelle i dag med overvældende hastighed. Eksperter vurderer, at der hver dag bliver skabt og distribueret mellem 70- og 100.000 stykker malware på verdensplan. Nogle siger helt op til 200.000. I det lys kan det virke uoverskueligt at gardere sin virksomheds netværk mod cyber-angreb selv med kryptering og krypteringsværktøjer.
 
Men med en målrette indsats og den rigtige teknologi kan I sikre, at følsomme persondata og andre kritiske informationer ikke opsnappes, når din virksomhed sender e-mails ud af huset. Vi anbefaler blandt andet en fælles sikkerhedspolitik for hele virksomheden.
 
Central krypteringsløsning
Sender I fortrolige data eller personoplysninger til det offentlige eller andre organisationer? Vil I kunne kryptere e-mails ved brug af certifikater, også internationalt, så I skaber en sikker ”tunnel” til forretningspartneres kommunikation? Så er en central krypteringsløsning svaret.
 
Ezenta har lang erfaring med IT-sikkerhedsløsninger, blandt andet implementering af e-mail løsninger, der f.eks. beskytter mod malware, spam og virus, filtrering og beskyttelse af indhold, i en allerede eksisterende infrastruktur herunder også kryptering af e-mails.
 
Forskellige krypterings-løsninger
Vi anbefaler jer løsninger, som enten kan kryptere på brugerniveau, eller hvor I vælger hvilke regler, der skal udløse kryptering af e-mails. I bør tager stilling til følgende:

  • Ønsker I at kryptere al jeres kommunikation
  • Kun kommunikation til eksterne modtagere
  • Eller en helt tredje regel som gælder for jeres forretningsområde

 
Hvis I sender oplysninger rundt, som eksempelvis cpr-numre eller kreditkortnumre, skal indholdet krypteres. Men man kan også vælge at kryptere bestemte ord eller fraser mm.
 
I kan vælge præcis den krypterings-løsning der passer til jeres behov. Og I kan desuden vælge, om I selv vil hoste den eller få den i skyen.
 
Bærbare enheder skal også krypteres
Men det er ikke kun kryptering af kommunikation og e-mail, der er vigtig. Der er ofte følsomme data placeret på enhederne i en virksomhed. Hvad enten der er tale om håndholdte enheder som smartphones, tablets eller bærbare eller på de stationære computere på arbejdspladsen.
 
Data lagret på servere er for det meste beskyttet. Dels softwaremæssigt - men også mere fysisk via aflåste lokaler, alarmer og eventuelt videoovervågning. Det gælder desværre ikke for stationære og bærbare enheder, der ofte ikke er sikret, ud over en lås på døren og eventuelt en alarm. Specielt bærbare og håndholdte enheder er følsomme indgange til virksomhedens fortrolige data. De opbevares ofte i bagagerummet på en bil, i en taske eller en jakkelomme, hvilket ikke er optimalt rent sikkerhedsmæssigt. Har I sikret jeres bærbare enheder med kryptering?
 
Kryptering uden nedsat hastighed
Det er af afgørende betydning, at data på disse enheder er beskyttet ved hjælp af kryptering, da der ofte ligger følsomme data, der ikke ønskes publiceret. F.eks. kunne der være tale om kundelister, tekniske tegninger på en nyt produkt eller en kontrakt under forhandling. Mister man sådan enhed, ved f.eks. indbrud eller simpel tyveri, kan man sikre, at data ikke kan læses eller genskabes ved at kryptere alt indhold på disken. Vel og mærke uden, at det mærkbart går ud over hastigheden på systemet.
 
Man kan også beskyttet mod uautoriseret adgang, hvor systemet låses efter f.eks. tre fejlslagne login forsøg og kun kan åbnes igen med hjælp fra IT-afdelingen. Dermed sikres der også imod brute-force angreb på en given enhed, selv om den er offline.
 
Kontakt Ezenta for spørgsmål om kryptering
Kontakt Ezenta for at høre mere om jeres muligheder for kryptering af data. Eller book et møde, hvor vores specialister kan giver jer overblik over de muligheder, vi tilbyder. 
 
Ring på + 45 70 20 12 60 eller skriv til os på info@ezenta.com