Mobilsikkerhed

Mobilsikkerhed

Sikker kommunikation på de mobile enheder

Der var engang, hvor IT-afdelingen i virksomhederne kunne udlevere standard PC’er og mobiltelefoner og dermed have styr på, hvilke enheder medarbejderne benyttede, hvordan de koblede sig på virksomhedens netværk og hvilke data og applikationer, de havde behov for og hvornår. Nu er det efterhånden ved at gå op for de fleste virksomheder, at de skal have styr på mobilsikkerheden, hvis de vil undgå at miste data.
 
Med smartphones og tablets, som i dag er standard blandt medarbejdere i flere og flere virksomheder, er dette ikke længere tilfældet. Begrebet “bring your own device” (BYOD) er blevet udbredt, og brugerne forventer og forlanger som minimum at få adgang til e-mail og kalender fra deres egne enheder.
 
Det store spørgsmål for virksomhederne er som regel, hvordan de bevarer sikkerheden på mobilen og andre mobile enheder. Det kan som regel løses relativt enkelt. Det bliver dog langt mere risikofyldt, når der også ønskes adgang til andre forretningskritiske applikationer som CMS-systemer, databaser mv.
 
Mobilsikkerhed giver fleksibilitet og frihed
De fleste virksomheder anerkender dette behov, da det giver en større fleksibilitet og en højere grad af frihed. Men det betyder samtidig, at virksomhedens data bliver langt mere udsat. Men med en DME-løsning (Dynamic Mobile Exchange) vil virksomhederne let kunne sikre deres data, samtidig med at medarbejderne beholder deres fleksibilitet og frihed til at arbejde, hvor de vil, når de vil. Det er mobilsikkerhed til alles fulde tilfredshed.
 
En traditionel Mobile Device Management løsning vil sjældent understøtte BYOD (Bring Your Own Device) konceptet godt nok og dermed ikke give den mobilsikkerhed, som virksomhederne efterspørger. Eksempelvis vil en Android eller iPad tablet ofte blive brugt af flere personer i husstanden og giver dermed uhindret adgang til firmakalender, mail og kontaktpersoner på enheden – uagtet at man blot ville bruge telefonen eller iPad’en til at spille et spil eller tjekke nyheder på nettet.
 
Fuld sikkerhed på mobile enheder
DME er helt unik ved at den adskiller de firmarelaterede data og de kan give understøtter de vandtætte skodder, man som virksomhed ønsker at sætte op mellem de private og de firmarelaterede data, som ligger på en smartphone eller tablet.
 
DME fungerer på tværs af de fleste mobiltelefoner, iPhone, Android, Windows Phone og Symbian og understøtter både Microsoft Exchange og Lotus Notes som mailplatform.
 
Mobilsikkerhed sikrer dine værdier
Med DME fås en ensartet løsning på tværs af mobilplatforme, som giver fuld rapportering over data, tale og sms-forbrug samt detaljeret Device Management. En af de nyttige features er blandt andet mulighed for at slette firmarelaterede data på enheden, hvis en medarbejder stopper eller telefonen bliver stjålet.
 
Samtidig skaber DME overblik over de forskellige mobileenheder virksomheden råder over og giver samtidig sikkerhed for, at virksomhedsrelateret data ikke ligger frit tilgængeligt på enheden. DME er brugervenlig mobilsikkerhed.
 
Kontakt os for viden om mobilsikkerhed
Ezenta vil, ud fra en dialog omkring din virksomheds behov ønsker og krav, kunne designe den rigtige løsning til dig.
Kontakt os på info@ezenta.com eller på telefon + 45 70 20 12 60.